Každá žena sa chce cítiť krásna a sebavedomá, a to bez výnimky. Lenže nie každá sa tak skutočne cíti a dokáže prekonať ostych, či nebodaj nechtiac vypestované komplexy. Na nadobudnutie stratenej sebadôvery a schopnosti podmaniť si okolie však nepotrebuje pravidelné sedenia u psychológa či kouča. Stačí, aby na ňom pracovala systematicky sama. Ako na to?

1. Zdravý pohyb je základ

Aby sme sa cítili a vyzerali lepšie, musíme sa hýbať. Ľudské telo je predsa stvorené k pohybu a nie k vylihovaniu na gauči či pozeraniu do monitora počítača. Je preto dôležité dopriať si každý deň aspoň 30 minút neprerušeného pohybu.

Alfou a omegou by mal byť pravidelný šport, ktorý prospeje telu a navyše poskytne aj odreagovanie psychiky od každodenných starostí. Fitness a kardio, beh, pilates, joga alebo pole dance? Záleží len na vás, čo uprednostníte. Okrem toho, že sa budete cítiť lepšie po fyzickej stránke, zlepšíte si kondíciu, stavbu tela a pozitívne naladíte aj svoju myseľ. 

2. "Šaty robia človeka" nie je mýtus

Hoci určite nájdeme výnimky, všeobecne platí, že žiadna žena sa necíti sebavedome v rozťahaných teplákoch a rozťahanom alebo vyprašivenom domácom tričku veľkosti XXL. Tak prečo v tom chodiť?

Oblečte sebavedomie. Doslova. V novom športovom oblečení sa budete cítiť krásna či už v pohodlí domova, na ulici pri prechádzke s domácim miláčikom alebo v telocvični.

Je nesmierne dôležité cítiť sa príjemne. Dámske športové oblečenie by malo byť kvalitné a nemalo by spôsobovať alergie. O dobrú náladu sa postarajú farby a rôzne vzory, ktoré sú dôležité aj pri športe. Nebojte sa byť odvážnejšou a popusťte uzdu svojej fantázii. To, čo máme na sebe, hrá kľúčovú rolu pri získaní sebavedomia a to správne oblečenie vie k tomu pomôcť.

3. Porovnávať sa s inými ženami nie je dobrý nápad

Každá sme iná a celkom jedinečná osobnosť s vlastnými kladmi aj zápormi. Porovnávať sa s  inými osobami môžeš ľahko viesť k nespokojnosti so sebou samou, nakoľko vždy nájdeme niekoho, kto má krajšie vlasy, zuby, alebo dlhšie nohy. No a čo? Možno nemá zasa takú charizmu ako vy alebo taký nákazlivý smiech, ktorým si dokáže podmaniť všetkých mužov. Každá máme svoje prednosti a osobné čaro. Sústreďme sa na ne. Čím menej sa budete porovnávať s inými, tým budete šťastnejšia a sebavedomejšia. Zamerajte sa na svoje vlastné silné stránky a krásu.

4. Upravte sa

Každé ráno sa upravte, učešte a nalíčte tak, aby ste sa v prvom rade páčili sama sebe. Zabudnite na názor okolia, že výrazný mejkap je prehnaný. Ak sa vám páči, tak ho jednoducho noste. Ak patríte k tým typom, ktoré milujú prirodzenosť a k vrcholom ich líčenia patrí riasenka, tak prečo nie? Prirodzenosť sa nosí! Je len a len na vás v čom sa cítite dobre a aký štýl preferujete. Platí to nielen o mejkape, ale aj vlasoch, nechtoch a celkovom životnom štýle. Prestaňte sa riadiť tým, čo vám hovorí okolie.

5. Vystúpte zo svojej komfortnej zóny

Napíšte si zoznam vecí, ktoré ste pred tým nikdy nevyskúšali, pretože ste sa báli a nemali dostatok odvahy napriek tomu, že ste po nich túžili. Chceli ste ísť na tantrickú masáž ale hanbili ste sa? Alebo ste túžili po zoskoku s padákom, ale premohol vás strach? Je najvyšší čas odhodlať sa prekonať skostnatené predsudky, ktoré vám nedovolia slobodne sa nadýchnuť. Netreba sa ponáhľať, môžete na to ísť krôčik po krôčiku. Je dobré začať napríklad aj úplnou maličkosťou a postupne sa odhodláte na odvážnejšie veci. Budete prekvapená, ako vám to pridá na odvahe.

Toto sú naše tipy, ako si zvýšiť sebavedomie. Mnohé ženy, ktoré sa rozhodnú pre pole dance, pracujú nielen na všemožných prvkoch, ale aj na sebe, svojej sebadôvere a zdravom sebavedomí. Spojením elegancie a športu ani nemôže vzniknúť nič iné ako žena, ktorá verí v seba a uvedomuje si svoju krásu a ženskosť.