Pranostika hovorí: Studený máj - v stodole raj. A tým pádom aj teplé leto? Záruku nikdy nemáme. No keď nie pod holým nebom, tak aspoň vo wellness či na plavárni plavky potrebovať budeme.

U nás v Pole Dance 32 sme aj za odvážnejší šatník. To ste si už všimli. Vieme, že mnohé z vás sa chcete troška odlišovať od ostatných. Mnohé o tom len snívate a netrúfnete si. Nevadí. Radi pre vás vyberáme aj tie odvážnejšie kúsky. Dámske plavky nie sú výnimkou.

Famózne dámske plavky, ktoré sú pre nás absolútne topky, nájdete medzi dvoma americkými značkami - J. Valentine, Inc.Roma Costume, Inc. Obľúbili sme si ich na prvý pohľad nie len pre ich dokonalý a pútavý vzhľad, ale aj pre kvalitné látky a bezchybné spracovanie. Tento rok nás dostali nádherné metalické tkaniny.

Kovovolesklé, žiarivé, holografické či iridescentné, so vzorom aj hladké. Škoda, že nemôžem mať všetky. Naozaj nie. Ale predsa som si niektoré zobrala aj pre seba.

Dvojdielne plavky v krásnej zelenkavej farbe. Iridescentné, s drobunkou štruktúrou v látke, ktorú vidno len zblízka. Na slnku sa krásne ligocú a menia farby vo všetkých odtieňoch zelenej.

Tieto metalické bikiny majú šikovne riešený strih.  Podprsenka sa dá zapínať na dva spôsoby. Ramienka sa pripínajú vpredu na trojuholníčky kovovou prackou. Vzadu si ramienka môžete prekrížiť cez stred chrbta, takto je to vhodnejšie pre útlejšie postavy. Alebo si necháte ramienka v jednej línii. Tento spôsob zapínania je pohodlnejší napríklad pre dámy so širším hrudníkom. Trojuholníčky sedia na svojom mieste a spodná časť podprsenky je lemovaná širším pásom, ktorý dodá podporu.

Nohavičky majú perfektný strih. Brazílky sedia naozaj ako sa patrí. Vzadu sú prešívané cez stred, takže sformujú vizuálne zadoček do pekného srdiečkového tvaru. Vpredu sú jemne „véčkového“ strihu, čo tak isto lichotí nášmu pásu. Na bokoch je širší elastický pásik. Nohavičky sú lemované zvnútra po okrajoch pohodlnou gumou a tým sa vedia prispôsobiť krivkám tela a nezarezávajú sa do kože. Samozrejme treba si zvoliť vhodnú veľkosť S-M alebo M-L. 

Zlaté plavky som ešte nikdy nemala. Moja ďalšia voľba sú práve tie, zlaté, holografické. Vyzerajú absolútne luxusne! Látka je hladká, celá lesklá a holografický efekt je na nich nádherný. Hrajú farbami dúhy v zlatistých tónoch z akéhokoľvek uhla pohľadu. Aj na slnku aj pri umelom osvetlení. Na výber je z dvoch typov spodných dielov. High waist nohavičky – so zvýšeným pásom alebo bikini. Bikini sú obzvlášť sexi. Po bokoch majú tri tenké prúžky, takže odhaľujú bedrá. Vzadu sú vykrojené ako tango nohavičky, ale siahajú vyššie nad zadok.

Nemusíte sa obávať tohto strihu, pretože zadoček bude v nich vyzerať guľatejší. Veľmi sú pohodlné, vôbec ich nie je cítiť na tele.

Vrchný diel k týmto plavkám je veľmi zaujímavý. Hneď musím spomenúť, že tieto vecičky nemusia byť využité len ako dámske plavky. Pokojne ich môžete nosiť napr. aj na pole dance, na rôzne tanečné vystúpenia alebo aj na párty. Záleží od akcie. High waist šortky sú na to ideálne.

Späť k zlatému topíku – áno, vrchný diel vyzerá ako top. To už je prvý znak k jeho multifunkčnému využitiu. Mala som obavu, že sa budem mordovať s jeho obliekaním. Ale vpredu je zips, ktorý sa dá celý rozopnúť. Materiál je dostatočne elastický a top sa oblieka naozaj pohodlne. Navyše, vpredu vyzerá efektne s tým zipsom a odhaleným dekoltom. Keď chceš zo seba ukázať viac len si ho mierne rozopni. Na chrbte je zadný diel strihaný do špicu spojený s hrubším pásom, ktorý potom vpredu prechádza do zipsu. Jednoduchý, ale opäť nápaditý strih, ktorý zaujme aj od chrbta. Palec hore.

Druhý typ podprsenky k dvojdielnym plavkám z tejto nádhernej metalickej kolekcie je vskutku ukážkový. Pôsobí ako dizajnový doplnok. Tým, že je celá podprsenka poprepájaná šnúrkami v oblasti dekoltu a okolo krku, vyzerá tento bikinový top ako šperk. Trojuholníkový tvar košíčkov je proste klasika. Univerzálna veľkosť napovedá, že lepšie je si podprsenku vyskúšať. S bikinovými nohavičkami spolu tvoria dokonalý komplet.

Toto leto, a nie len toto, a vlastne nie len leto - sa u mňa bude niesť v duchu týchto krásnych holografických farieb. Topy, šortky aj legíny z lesklých materiálov na moje pole dance tréningy už mám. Teraz mi do zbierky pribudli aj krásne plavky.

To čo je za oceánom v móde dnes, k nám príde až o niekoľko sezón. Takto to skrátka je. Ale keďže sme tu my, vy môžete nosiť tieto neobyčajné veci skôr ako na ne natrafíte za každým rohom.

Krásne dámske plavky, jednodielne aj dvojdielne, nájdete na eshope.

Zamerajte sa na tie iridescentné a vyzerajte spolu s nami holoGlam-ózne!