Nie, nebudem rozoberať orientáciu tohto pána len preto, že sa vyzná v dámskom oblečení a ešte lepšie v dámskych topánkach. Rozhodla som sa napísať len stručne moje pozorovanie, reakcie ľudí na to, že v takomto obchodíku by človek čakal pohľadnú slečnu, ale namiesto nej vás privíta urastený chlap.

Ak už sa náhodou odvážite vstúpiť do kamennej predajne Pole Dance 32 a nenazeráte ostýchavo do nej len cez výklad, tak prvý šok nastane keď zbadáte tie vecičky na vešiakoch a extravagantné topánky na platformách. Najskôr lapáte po dychu, lebo také krásne veci pokope ste ešte nevideli. Druhý šok nastane keď vás pozdraví chlap ako hora. Mnohé naňho pozeráte nedôverčivo a neviete čo si máte myslieť. Keďže je naozaj spoločenský a zhovorčivý, po pár úvodných vetách, často aj zľahka vtipných, vás dostane do pohody a vy sa môžete venovať opäť prezeraniu kúskov v jeho butiku. Prečo v jeho?

Pretože je to majiteľ a má prehľad o všetkom. Tak isto aj o oblečení a topánkach pre vás, dámy.  

A týmto by som chcela vyzdvihnúť plusy pánskeho pohľadu na celú vec. Povedzme si úprimne. Muži nás predsa vidia inak ako sa vidíme my samé, ako nás vidí iná žena, či cudzia alebo kamarátka. Častokrát vám polichotí aj kaď sama vidíte, že to nie je až také ružové s niektorými partiami ako do vás hustí tá druhá. Česť výnimkám. Oko muža je predsa citlivejšie. A preto, milé dámy, buďte poctené, že práve v tomto butiku sa nachádza on. Nenanúti vám niečo čo vám nesedí, nesvedčí alebo v tom nevyzeráte pekne. Cieľom je predsa mať spokojného a šťastného zákazníka. Ochotne vám povyberá vhodné veľkosti, kombinácie a nájde na vešiaku čo ste prehliadla. Sortiment je naozaj bohatý. Od športového oblečenia rôznej farby, strihu, materiálu, dokonca aj šaty na párty, tanec, tanečné vystúpenia. A keďže máme teraz leto, nájdete v kamennej predajni aj dámske plavky aké len tak ľahko niekde nenájdete. A vraj za najlepšie ceny  v Trnave, povedali zákazníčky.  

Vrátim sa k tým topánkam. Ja osobne som za to, aby som si mohla vyskúšať topánočky na moju nohu, či mi sedia, ako sa mi v nich chodí a hlavne nech ich nemusím vracať poštou na reklamáciu len preto, že sú mi úzke či široké a čakať opäť niekoľko týždňov kým mi prídu tie správne. V butiku máte na výber veeeeľa krásnych topánok rôzneho typu. Až také, že sa neviete rozhodnúť, ktoré si kúpite. A vtedy nastupuje opäť pán predavač aby vám pomohol rozhodnúť sa pre tie správne. Pre tie vaše. Totiž nie je topánka ako topánka. Každá máme inak tvarovanú nôžku. A preto pán majiteľ butiku má prehľad aj o možných variáciách topánočiek. Presne vie aký typ na ktorú nôžku bude pasovať. Ktoré sú úzke, ktoré širšie, aká platforma by vám mohla vyhovovať,  prípadne vám ponúkne balerínky a letné sandálky, ak vysoké nie sú pre vás to pravé.

Kľudne môžete prísť do predajne aj s vašou silnejšou polovičkou, dokonca ho tam nalákajte aj keby sa zdráhal. Zaručene sa nudiť nebude. Pán majiteľ totiž jazdí na motorke a zďaleka jeho koníčky nekončia len pri jednej téme. Teda pardon, pri dvoch.

Takže skúšajte, vyberajte, usaďte sa v kresle a na chvíľku sa cíťte ako popoluška. Len si so sebou zoberte svojho princa s kreditkou, lebo tento je môj.

Lucka