Pole dance už dlhšiu dobu rúca stereotypy o tom, pre koho je toto spojenie športu a tanca vhodné. Dievčatá, ženy, deti a dokonca aj muži ho v súčasnosti obľubujú bez rozdielu a po celom svete. Napriek tomu, keď vidíme akrobatické kúsky, aké pole danceri s ladnosťou zvádzajú na tanečnej tyči, máme mnohí rešpekt. A určite maminy si položia otázku: je to naozaj šport aj pre dieťa?

Deti bavia rôzne preliezky, šplhanie, točenie sa, tancovanie. Majú radi aktívny pohyb. Pole dance spája viacej druhov pohybu, preto pokiaľ vaše dieťa javí záujem vyskúšať hodiny pole dance, vrelo odporúčame prihlásiť ho. Dieťa sa tak vie realizovať a pekne sa vyblázniť na tyči. Deti sa ľahko učia jednotlivým prvkom na tyči, keďže ich váha je oveľa nižšia vzhľadom na silu, ktorú musia vyvinúť na cvičenie vlastným telom.  Tak isto flexibilita mladého tela je rýchlejšie zvládnutá a ohybnosť či už nôh do šnúry alebo chrbta do mostíku zvládnu v pomerne krátkom čase. Dieťa sa naučí koordinácii pohybu, získa silu, ladnosť a pri pravidelnom a poctivom tréningu počas roka môže pokojne skúsiť aj celoslovenskú súťaž vo svojej kategórii. Ak náhodou neplánujete mať zo svojho dieťaťa profesionálneho športovca, ako záujmová a voľnočasová činnosť je pole dance krásny šport a do budúcna môže priniesť veľa benefitov. V súčasnosti už viaceré pole dance štúdiá ponúkajú lekcie pre deti. 

Oblečenie treba vyberať starostlivo, pretože nie v každom odeve sa bude cítiť pri tomto cvičení pohodlne. Keďže pole dance je špecifický v tom, že „čím menej tým lepšie“, treba voliť funkčné kúsky, pružné materiály, ale zároveň také, ktoré si zachovajú tvar aj elasticitu.  Ideálne sú šortky, pre dievčatá nohavičky a na vrch kratší top prípadne tielko, ktoré sa dá vyhrnúť. Na rozcvičku a strečing odporúčame hlavne v chladnejších dňoch legíny, mikinu alebo tričko s dlhým rukávom, na nohy ponožky alebo štucne. Priamo na tyči sa cvičí už naboso. Všetkým malým i veľkým športovcom želáme veľa úspechov v tomto jedinečnom športe!