GO-GO DANCE – nemusíte sa nad ním pohoršovať .

Dajme si dnes trocha serióznej témy. Ešte raz si prečítajte názov tanca. A teraz si spravte predstavu ako vyzerá go-go tanečnica. Páči – nepáči? Tak poďme na to.

Go-Go-Dance – Go-Go tanec vznikol na začiatku šesťdesiatych rokov, keď ženy v Saloon Peppermint v New York-u začali tancovať na stoloch. Iné zdroje tvrdia, že go-go tanec vznikol v Rockovom klube Whiskey & Go-Go, ktorý otvorili v januári 1964 v Los Angeles. Ale tiež je možné, že práve tento podnik bol pomenovaný podľa populárneho tanečného ošiaľu nazývaného Go-Go Dance.

Mnohé kluberky nosili v šesťdesiatych rokoch krátke minisukne a čižmy na vysokých opätkoch, ktoré sa nakoniec nazývali Go-Go boots ( go-go čižmy). Ku koncu šesťdesiatych rokov sa majitelia tanečných klubov rozhodli go-go tanečnice zamestnávať, aby im rozprúdili tanečnú zábavu v nočných a tanečných podnikoch. To bolo trocha z histórie.

V súčasnosti sú go-go tanečníkmi ženy aj muži. Vystupujú v rôznych tanečných a nočných kluboch ale aj na festivaloch. Nielen ich tanec je energizujúci (nabitý energiou), ale aj ich oblečenie je vždy ojedinelé a zaujímavé. Možno pre niekoho až výstredné a extravagantné. Používajú všetko čo pritiahne zraky zabávajúcich sa kluberov, od mini sukienok a šortiek cez komplety, catsuity, pestrofarebné kombinácie, UV aktívne veci, ale aj svietiace pomocou led žiaroviek až po neuveriteľné kostýmy  s nádychom exotiky.

Tak. Sklamaní alebo sa vám trocha uľavilo? V pravom slova zmysle sú to tanečnice a tanečníci, ktorí to na párty rozbalia, vtiahnu vás do tanečného víru, inšpirujú pohybovými kreáciami. Takmer v každom hudobnom klipe nájdete takýchto tanečníkov. Spevák si spieva svoje, ale vy radšej  pozeráte na tých ľudí vedľa neho, lebo svojim tanečným pohybom vás priam hypnotizujú. Nechceli by ste aj vy takto vedieť tancovať?

Go-Go Dance sa v súčasnosti vyučuje v tanečných školách ako jedinečný tanečný štýl, ktorý vždy v tanečných kluboch priláka pohľady.

 

Oblečieme Vás od hlavy po päty